Kedves Barátom!

Ha érdekel, hogy mi történt velem 2022-ben, olvasd el a (talán) nem túl hosszú visszaemlékezésem!

Az idei évben az életemben a jók voltak többségben, és ezért hálás vagyok Istennek és jó néhány embernek ezen a Földön. Az a néhány rossz, ami valahogy mégis besodródott a jók közé, szóra sem érdemes.

Az év elejére átcsúszott a Kelepce című krimiregényem írása, január elsején valahol a történet közepetáján jártam.

A február 22-re kapott csípőprotézis műtétem a covid járvány miatt átcsúszott márciusra, ami okozott némi bosszúságot, de semmit sem tehettem, várnom kellett. Addigra már erősen sántítva jártam, a fájdalomtól estére már lábra is alig tudtam állni.

Március 18-án a Honvéd kórházban megtörtént a műtét, ami igazán jól sikerült, hálásan köszönöm Dr. Batyalik István főorvosnak, a teljes orvosi és ápoló stábnak! A műtét után elkezdődött a rehabilitációm, ami szintén jól sikerült, a következő hetekben-hónapokban szépen javultam, teljesen megváltozott az életem. Végre ismét fájdalom nélkül, normálisan járhattam. Hálásan köszönöm a sok segítséget, amit a lányaimtól, Petrától és Rékától ezen időszak alatt kaptam, nélkülük nem sikerült volna! Hálásan köszönöm a mentális segítséget is, amit az édesanyámtól kaptam, mert bár ő ágyhoz kötött, és évek óta én ápolom őt, mégis ő tartotta bennem a lelket a nehéz időszak alatt!

Áprilisban megjelent a Kelepce e-könyves formátumban, és ez fontos mérföldkő volt nekem, mert előtte tíz évig mindössze két novellát írtam, regényt nem, és azt hittem, már nem is tudok. De az írás fantasztikusan jól esett, minden percét nagyon élveztem, a regény olyan lett, amilyennek akartam. Hálásan köszönöm Ripp Gábornak, jóbarátomnak és szerkesztőmnek a sok segítséget, amivel hozzájárult a regény megjelenéséhez!

Május 7-én betöltöttem a 60. évemet, ami szintén fontos mérföldkő nekem, mert mentálisan megálltam valahol a harmincas éveimben, de fizikailag időnként 100 évesnek érzem magam. Felfoghatatlanul gyorsan rohan az idő, alig értem, hogy a fenében lettem hipp-hopp 60 éves. De valójában ezért is hálás vagyok Istennek, mert én megérhettem ezt a kort, míg nagyon sokaknak sajnos nem sikerül.

A nyár gyorsan elszaladt, a kertem idén nem lett valami szép, a gyógyulgatás alatt a kerti munkát még nehezen bírtam, elmaradt a fák metszése, permetezése, a szőlőlugasaimmal is alig bírtam, de magammal sem bírtam, és azért barkácsolgattam kicsit.

Az egyesület működésében nyáron szünet volt, de közben elkészítettem néhány videót a blogbejegyzéseimből. Aki hallani akarja a hangomat és hogy miket beszélek összevissza, hallgassa meg őket a YouTube-on! Ha nem kíváncsi rám, csak szövegemre, elolvashatja ezeket a honlapomon is „Az írásról” menüpont alatt.

Az egyesületben ősszel elindult az online regényíró képzés, és meghirdettünk egy sci-fi novellapályázatot is. Ez utóbbi pontozása lassan a végére ér, nagyjából két hét múlva eredményt hirdetünk.

Ősszel nekifogtam a már évekkel ezelőtt megkezdett, és negyedéig megírt sci-fi regényem, a Lien írásának, és októberre be is fejeztem. Az érzés ugyanaz volt, mint a Kelepce írása során, határtalan öröm és békesség, a történet épp olyan lett, amilyennek akartam. Elnézést kérek mindenkitől, de írás közben sosem gondolok az olvasóra, nem próbálok megfelelni neki, a történetet úgy írom, ahogy én akarom, aztán vagy tetszik az olvasónak, vagy nem. Én mindig a lelkemből írok, sosem hajtok/hajtottam a népszerűségre. Ha csak egy embernek tetszik, amit a képzeletem létrehoz, már megérte. Hálás vagyok Istennek, hogy képes vagyok gondolkodni, írni, képes vagyok felismerni a hibáimat, és szívfájdalom nélkül javítani azokat. És hálás vagyok Ripp Gábornak, mert idén ismét gatyába kellett ráznia egy művemet. Nem lehetett könnyű neki. ?

A Lien című military sci-fi regényem november közepén e-könyvben megjelent.

Egy-két kivételtől eltekintve általában én készítem az egyesületben megjelent művek könyvborítóit és címlapjait. Idén öt címlapot készítettem: Kovács Liliána A pokoli múlt angyala, Orbán Erika Eltörölve, Pető Zoltán Szepessy gróf különös esete és egyéb misztikus történetek című könyvekét, valamint a Kelepce és a Lien című regényeimét. Hamarosan nekikezdek a tavalyi szemináriumos győztes, Rohoska István könyvborítójának.

Hálás vagyok azoknak az olvasóimnak, akik elfogadták a felkérésemet, idejüket és energiájukat adva elolvasták valamelyik vagy minkét idei regényemet, és értékelést írtak róluk. Hálás vagyok azoknak is, akik kérés nélkül csupán kíváncsiságból olvastak és értékeltek, és még azoknak is, akik bár elfogadták az ingyenes példányokat, elvállalták, hogy olvasnak és véleményeznek, végül átvertek, nem olvastak és nem írtak véleményt, vagy írtak vélemény, de úgy, hogy nem is olvastak (ilyen is akadt). Nem haragszom. Általuk újfajta tapasztalatot szereztem, ami a jövőre nézve igen erősen előremutató. 😉

Jövőre két regényt tervezek megírni. Az elsőt (egy urban fantasy-misztikus thriller történetet) már elkezdtem írni, a másodikat (egy krimit) a második félévre időzítem.

Az egyesületi tevékenységünk jövőre (részben) változni fog. Még nem tudom, mennyire, januárban elnökségi találkozónk lesz Fazekas Beával és Ripp Gáborral.

Kedves Barátom, ha volt elég türelmed és kíváncsiságod, és e bejegyzés olvasásában eljutottál idáig, szeretném neked is kifejezni a hálámat! Az év utolsó napján, 31-én szeretnélek megajándékozni téged. Ha eddig valamiért nem állt módodban olvasni tőlem, de érdekelnek a történeteim, és írsz nekem az everigel@gmail.com e-mail-címemre, az általad kiválasztott e-könyves regényem közül kettőt ajándékba elküldök neked, és csak annyit kérek cserébe, hogy ha lesz kedved, e-mailben majd írd meg nekem pár mondattal, hogy mennyire tetszett, vagy nem tetszett a regény! Minden olvasói visszajelzés fontos nekem, hogy a következő regényeim még jobbak legyenek. Az ajánlatom mindössze egyetlen napig él, 2022. december 31-én éjfélig. A műveket a honlapomon (https://everigel.hu) a „Regények” menüpont alatt találod.

A műveim egyébként a következő webshopokban vásárolhatók meg: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop.

Egészségben, boldogságban, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok neked és minden szerettednek!

Karácsonyi ajándékok
Karácsonyi ajándékok

A 2022-ben írt regényeim december 23-ig 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Trivium Webshopban több más, az egyesület által kiadott regénnyel Tovább...

Mankófüggőség
Mankófüggőség

A műtétem óta több, mint hat hét telt el, meglepően sokat javultam, mert jó kislány módjára betartottam az összes szabályt, Tovább...

Életjel

Írás és egyesület Az elmúlt években íróként visszavonultam a nyilvánosságtól, és új művekkel sem jelentkeztem, de a háttérben a társaimmal Tovább...

A Társalkodónő – A klasszikus stílus
A Társalkodónő – A klasszikus stílus

Évek óta nem tudtam tisztán csak az élményéért könyvet olvasni, sajnos elvesztettem ezen képességemet a szerkesztési és írásoktatási tevékenységeim következményeként. Tovább...