Ha azért léptél be a honlapomra, hogy megtudd, ki is vagyok én, íme!

Ha a rövidebb változatra vagy kíváncsi
Író-szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványszerkesztő és a Trivium Egyesület elnöke. Eddig húsz művem jelent meg nyomtatottan, illetve e-könyvben: regények önálló kötetként és antológiákban, kisregények, novellák antológiákban, magazinokban és egy hangoskönyv CD-n. Jó néhány novellám szabadon olvasható a neten. Számos, az egyesületünk gondozásában megjelent kötet szerkesztője voltam, és részt veszek a Trivium Egyesület Szemináriuma online írásoktatási programjában oktatóként. Az egyesület kiadványainak, de főként a saját műveimnek én készítem a könyvborítókat és a videó trailereket.
Ha a hosszabb változat érdekel
Ott kezdeném, hogy hatvan évvel ezelőtt egy napfényes, kellemesen meleg májusi napon születtem – édesanyám szerint már inkább kora nyár volt, mintsem tavasz –, és folytatnám az általános iskolai éveimmel, de ezek inkább átlagosnak nevezhetők, mint izgalmasnak, leszámítva a temérdek könyvet, amiket számolás nélkül faltam. Tervezett és várt gyermek voltam, szeretetben nőttem fel, a család biztonságos burkában, és ez a felnőtt életem kezdeti szakaszában kifejezetten előny volt, mert fontosnak és erősnek éreztem magam, olyan embernek, aki bármit meg tud valósítani, amit csak kigondol. Később azonban kiderült, hogy legalább ugyanakkora hátrány is, mert nem tanított meg arra, hogyan viseljem el az élet adta pofonokat. Akkoriban az életemben csak két fénypont tündökölt és adott erőt a folytatáshoz, a két gyönyörű lányom.
.
Talán mégis inkább ott kezdem, hogy huszonnégy évvel ezelőtt egy aranybarna, langymeleg késő őszi napon születtem mint író, bár akkor még nem tudtam, hogy az első firkálmányom, amivel egy pályázaton több ezer pályázó közül megosztott második helyezést értem el, végül mennyire megváltoztatja az életemet. De a „baj” már megtörtént, és onnantól nem volt visszaút. Az írás örökre és végérvényesen magába szippantott.
.
Az ezerkilencszázas évek végén egy rossz házassággal és még rosszabb válással a hátam mögött kerestem a kiutat, és találtam rá az írásra. Az útkeresés időszaka alatt az egészségügyi végzettségemmel dolgoztam fogászaton, szájsebészeten, baleseti intenzív osztályon, belgyógyászaton, érsebészeten, reumatológián, bőrgyógyászaton, bejártam Tolnát-Baranyát, majd elvégeztem a szülésznőképzőt, és mindkét budapesti szülészeti klinikán dolgoztam szülésznőként, koraszülött intenzíves ápolóként, végül családvédelmi tanácsadóként. Akkoriban indult írói „karrierem”, ami a mai napig tart kisebb-nagyobb döccenőkkel, és még nem érte el a csúcspontját. Legalábbis remélem!
.
A válás utáni években egyedül neveltem a lányaimat, társ és barátok nélkül ismét csak a szüleimre támaszkodhattam, ahogy gyermekkoromban. Az ő segítségük nélkül nem sikerült volna. Az édesapám azóta sajnos elhunyt, a lányaim kiröppentek a fészekből, és én most az édesanyámat ápolom itthon, írok, amikor van időm, és próbálom naprakészen tartani az egyesületünk ügyeit. Közben elvégeztem a multimédiafejlesztőt és egy programozói képzést is.
.
Az írás
Írói pályám kezdetén nagyon sok segítséget és támogatást kaptam Nemes Istvántól, a Cherubion kiadó akkori tulajdonosától. Rengeteget tanultam tőle, és ezért köszönettel tartozom neki. És köszönettel tartozom a barátaimnak, Fazekas Beának és Ripp Gábornak, akik társaim a Trivium Egyesületben, minden körülmények között mellettem állnak, és segítenek, történjék bármi.
.
Itthon két hűséges társam van, egy kutyus, Törpi és egy cica, Emőke, akik inkább családtagok, mint házőrzők. A kertemben szinte mindenfajta gyümölcs megtalálható, szőlőlugasaim is vannak, és zöldségféléket is termesztek, metszek, permetezek, ások, kapálok, gyakorlatilag nincs olyan munka, amit ne tudnék elvégezni. Építettem kutyapalotát és fólia sátrat, készítettem polcokat, szekrényeket, ajtókat és kerítést, betonoztam, falaztam, vakoltam, burkoltam, festettem… Ha valami elromlik, megjavítom.
.
Két legkedveltebb műfajom a fantasy és a sci-fi, de írtam már romantikus-misztikus regényt és abszurd novellát is. A Kelepce című krimi regényem április közepén jelent meg. Életem első novellája is krimi volt. Műveim legtöbbször Eve Rigel írói néven jelentek meg, de Nora Westlake, Quincey Triggs és Danny Graver néven is. Ez utóbbi névnek külön története van, és bizonyos külső körülmények miatt hosszú ideig nem volt publikus, hogy én vagyok mögötte.
.
Lien című military sci-fi regényem hamarosan megjelenik.*
Hatvanévesen, túl a küzdelmes évtizedeken már egészen másként látom az életet, mint a harmincas-negyvenes éveimben. Újra fontosnak és erősnek érzem magam, olyan embernek, aki bármit meg tud valósítani, amit kigondol. Mostanra a kérdés már nem az, hogy meg tudom-e tenni, hanem az, hogy meg akarom-e.

.

*A Lien 2022. november 14-én megjelent.