Gránitszív-Ütközetre várvaWalmountban, a határmenti tartomány dombjai között két sereg áll szemben egymással a végső ütközetre várva: a coramondiak és a nurkok mindenre elszánt harcosai. A tét óriási. Győzhet-e bármelyikük anélkül, hogy az ellenséggel együtt önmagát is elpusztítaná?

Figyelmen kívül hagyhatják-e az ősi átkot, mely megjövendöli a két birodalom megsemmisülését?

Érvényesülhet-e az egyéni érdek, a bosszú mindenek felett?

A tizennégy éves nemes ifjú, Ulrik von Walmount-Obernac sorsa összekapcsolódik a Coramond és a Nurk Birodalom sorsával. Az ő életének alakulásán keresztül ismerjük meg a két világ titkait, az egymást követő események különös láncolatát. A történet húsz évet ölel fel, melynek során a világtól elzártan élő, gyengécske fiúból erős, könyörtelen harcos válik. Életét véres csaták, orvtámadások, a létért való kemény küzdelem, barátság, szerelem, árulás és dicsőség kísérik.

A regény nyomtatott formátumban a Cherubion Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. E-könyves formátumban megvásárolható a Trivium Webshopban.

Részlet a regényből
Életem első tizennégy évét a világtól elszigetelve, a Coramond Birodalom déli részén, Walmountban éltem, a lankás dombokkal, tölgyerdőkkel, hatalmas legelőkkel, szőlőligetekkel, hideg vizű patakokkal ékesített, szarvasok és vaddisznók kedvelte gyönyörű tartományban. Háborítatlan gyermekkorom volt. Öcsémmel és a falubeli szegény gyerekekkel töltöttem napjaim java részét a környéken csatangolva, különféle játékokat és meséket kitalálva. Reggelente felmásztunk a sziklás domboldalon a Bagolyvárba, onnan lestük a távoli Nagor-hegység kéklő csúcsait, miközben arról álmodoztunk, hogy egy szép napon átkelünk a Havas-hágón, és meghódítjuk a nagyvilágot. Szüleim sosem tiltottak a pórnéptől, hagyták, hogy közéjük vegyüljek, pedig mint a Walmount-Obernac dinasztia elsőszülött fiúgyermekének és egyben örökösének vigyáznom kellett volna a jó híremre.
Édesapám, Ludwig von Walmount-Obernac őrgróf volt e szemet gyönyörködtető határvidék teljes hatalmú ura, nyolc település, városok, kézműves falvak, tölgyerdők, halastavak, ménesek, marhacsordák és bányák birtokosa. Továbbá a tartomány független, pallosjoggal felhatalmazott bírája és a messze földön elhíresült íjászsereg, a Szürke Farkasok főparancsnoka. Folytatás…
Pontszám
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]