Édentől nyugatraA tizenhat éves Oliviát és barátnőjét, Dollyt csalás, lopás és tiltott fegyvervásárlás miatt a bíróság egy év közmunkára ítéli. A letöltést az Édenen, egy ígéretes, ámde még megszelídítetlen kolóniabolygón kell megkezdeniük azonnali hatállyal. Olivia disszociatív személyiségzavarban szenved, amnéziás, nem érez fájdalmat és félelmet. Deviáns viselkedése miatt folyton zűrbe keveredik. A szülei erőszakos halála óta a nagybátyja nevelte, aki határtalan türelemmel és megértéssel viseltetett iránta, mégsem védhette meg a rá váró megpróbáltatásoktól.

Olivia és Dolly az őreik kíséretében elutaznak az Édenhez. Már az odavezető úton azon törik a fejüket, hogy miképpen úszhatnák meg a közmunkát, és szökhetnének el a bolygóról. Sem a világot, sem önmagukat nem veszik komolyan. Szerintük minden, ami körülöttük van, csak azért létezik, hogy nekik szórakozási lehetőséget nyújtson. Még nem sejtik, hogy a körülmények zavaros összjátéka, felsőbb hatalmak érdekütközései és a jövőt befolyásoló súlyos titkok miatt nemhogy nem szökhetnek el a bolygóról, de az életben maradásukért túlságosan nagy árat kell fizetniük.
(…)

Krammer parancsnok négy egybekapcsolt városhajóval érkezik a Wellax-rendszer negyedik bolygójához, az Édenhez, több mint négyszázezer telepessel a fedélzeten, hat hét alatt hagyva maga mögött a harminchét millió fényévnyi távolságot. Bár eleddig az emberiség még nem bukkant értelmes, idegen intelligencia nyomára, az az azonosítatlan űrobjektum, amit bolygókörüli pályán talál, nem téríti el szándékától. De az a baljós üzenet, ami az Édenen várja…”

A regény nyomtatott formátumban a Cherubion Kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben. E-könyves formátumban megvásárolható a Trivium Webshopban.

Az Éden örökösei sorozat 1. részePontszám
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]