Delírium (epub, mobi)

Delírium-CarrieCarrie River szülészorvost a Földre toloncolják a Marsi kutatóbázisról; alkoholizmusa, gyógyszerfüggősége és skizofréniája miatt kényszer-gyógykezelésre ítélik. A vád szerint tudatmódosító szerek hatása alatt hármas gyilkosságot követett el, de mivel nem tudják egyértelműen bizonyítani a bűnösségét, pár év múltán felfüggesztik kezelését. Szabadulását követően Carrie-t tovább kínozzák a delírium okozta látomások, és ő képtelen bebizonyítani ártatlanságát az emlékeit elhomályosító amnézia miatt.

Nem érti, mi történik körülötte. Mi állhat a rejtélyes tárgyak felbukkanása majd eltűnése mögött? Kik üldözik, miért törnek az életére profi gyilkosok? Mi az a titokzatos erő, amely segíti őt a túlélésben, és miért érzi egyre határozottabban, hogy manipulálják és egy számára ismeretlen, végzetes játszma kellős közepébe csöppent? Mi köze mindennek a Down-kóros abortumokhoz és a NASA titokzatos kísérleteihez? És a legfontosabb kérdés: kicsoda ő valójában, ki az a Carrie River?

A regény nyomtatott formátumban a Cherubion Kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben. E-könyves formátumban megvásárolható a Trivium Webshopban.

Részlet a regényből
Elzárta a csapot a fürdőszobában, és kilépett a zuhany alól. A haját törülközővel szárítgatta meg, nem vette elő a hajszárítót. A kötést még előzőleg leszedte a karjáról és a tenyeréről, nem voltak mélyek a sebek. Belebújt a köntösébe, és végigheveredett az ágyon, nem volt kedve lemenni az izgatott Julie- hoz és a szenvtelen Doughoz. A rendőrségen jó néhányszor elmondta a kórházban történteket, nem vágyott arra, hogy újabb mesélésbe kezdjen, de tudta, nem kerülheti el. Akkor meg jobb mihamarabb túlesni rajta.
Lesétált a konyhába, töltött magának egy pohár narancslevet, aztán elnyúlt Julie mellett a kanapén.
Douglas szótlanul, különös tekintettel bámult rá, mintha azt találgatta volna, vajon mennyire ép eszű, mennyit higgyen el abból, amit mesélni fog. Julie viszont szó szerint a kezét tördelte, ahogy figyelt. Felugrott Carrie mellől, és járkálni kezdett a nappaliban. Douglas egy darabig nézte, aztán rászólt:
– Jobb lenne, ha leülnél, drágám! Még a végén elszédülök.
– Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért történt ez éppen veled! – hajtogatta Julie.
Amióta kijöttél a Baramorból, egymás után érnek a bajok. Az Aston Martint most hagyjuk… de ez… ez már nem tréfa. – Szemügyre vette a Carrie tenyerén lévő sebet. – Biztos, hogy más sérülésed nincs? Alaposan megvizsgáltak a kórházban?
– Nincs komoly bajom… teljesen jól vagyok – felelte Carrie kissé álmosan. A fájdalomcsillapítók hatása felerősítette a nyugtatókét, jótékony kábulatot idézve elő. Folytatás…