Gránitszív (epub, mobi)

Coramond boirodalom

A regény nyomtatott formátumban a Cherubion Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. E-könyves formátumban megvásárolható a Trivium Webshopban.

Életem első tizennégy évét a világtól elszigetelve, a Coramond Birodalom déli részén, Walmountban éltem, a lankás dombokkal, tölgyerdőkkel, hatalmas legelőkkel, szőlőligetekkel, hideg vizű patakokkal ékesített, szarvasok és vaddisznók kedvelte gyönyörű tartományban. Háborítatlan gyermekkorom volt. Öcsémmel és a falubeli szegény gyerekekkel töltöttem napjaim java részét a környéken csatangolva, különféle játékokat és meséket kitalálva. Reggelente felmásztunk a sziklás domboldalon a Bagolyvárba, onnan lestük a távoli Nagor-hegység kéklő csúcsait, miközben arról álmodoztunk, hogy egy szép napon átkelünk a Havas-hágón, és meghódítjuk a nagyvilágot. Szüleim sosem tiltottak a pórnéptől, hagyták, hogy közéjük vegyüljek, pedig mint a Walmount-Obernac dinasztia elsőszülött fiúgyermekének és egyben örökösének vigyáznom kellett volna a jó híremre.
Édesapám, Ludwig von Walmount-Obernac őrgróf volt e szemet gyönyörködtető határvidék teljes hatalmú ura, nyolc település, városok, kézműves falvak, tölgyerdők, halastavak, ménesek, marhacsordák és bányák birtokosa. Továbbá a tartomány független, pallosjoggal felhatalmazott bírája és a messze földön elhíresült íjászsereg, a Szürke Farkasok főparancsnoka. Folytatás…