Az Éden foglyai (epub, mobi)

Az Éden foglyai-Kataklizma

A regény nyomtatott formátumban a Cherubion Kiadó gondozásában jelent meg 2012-ben. E-könyves formátumban megvásárolható a Trivium Webshopban.

Az Éden örökösei sorozat 2. része

Részlet a regényből
A szigorított őrizetesek részlege a B-zónában, a felszín alatt a második szinten volt, a liftektől, így a külvilágtól kétarasznyi vastag páncélajtóval elzárva. A keskeny folyosó két oldalán hat-hat cella helyezkedett el saját biztosítóberendezéssel és ajtónyitó-vezérléssel. A belső világítás nem hagyott árnyékban egyetlen zugot sem, a fehér fény ridegen csillant a folyosót harmadoló, saválló acélhálós kapukon. Az alacsony mennyezeten kamerák sorakoztak, optikáikat a cellák ajtajára irányítva; a kövezetbe nyomásérzékelők voltak telepítve.
Az alezredest egy fegyőr kísérte a folyosó végén lévő, hangszigetelt kihallgató szobába. Megmutatta neki a kamerát, ami felveszi a beszélgetést és a vészjelző kapcsolóját, ha segítségre lenne szüksége a kihallgatás során.
A helyiséget apró lyukú, acél négyzetrács osztotta ketté. Egyik részében a kövezethez és a mennyezethez rögzített robosztus kihallgatószék állt homlok-, derék-, csukló- és lábbilincsekkel, a másik részében számítógéppanel monitorral és egy szék. Donohan bekapcsolta a panelt, mire a monitoron megjelent egy függőlegesen tovafutó hatjegyű számsor, az egyik sarkában pedig egymás fölött több, vízszintes vonal, ami majd a fogoly életjeleit és érzelmi reakcióit fogja mutatni. Bőrellenállást, agyi elektromos tevékenységeket, szemmozgást, mimikát, intonációt. Donohan ellenőrzésképpen egy pillanatra bekapcsolta a kihallgató székre irányított két reflektort is, elhelyezkedett a széken, és türelmesen várt. Folytatás…